De Normandische D-Day landingsstranden liggen op 6km ; bezoek van musea , oorlogsmonumenten en kerkhoven in Caen , Bayeux , Omaha

De Normandische D-Day landingsstranden liggen op 6km afstand van de Manoir de Mathan
Home
Charmant Hotel
Park van het hotel
Gepersonaliseerd decor
Kamers & suites
Speciale aanbieding
Activiteiten nabij het hotel
D-Day stranden in Normandië
Kastelen in de Calvados
Gastronomisch restaurant
Seminaries in Normandië
Vrijetijd voor conferentie
Routebeschrijving
Prijzen & reserveringen
D-day Stranden in Normandië

Gelegen op 5 km afstand van de D-Day stranden, heeft het hotel de slag in Normandië van dichtbij beleefd. Aanvankelijk werd zij als strategisch punt tijdens de oorlog bezet door de Duitsers en gebruikt als administratief hoofdkwartier en het omliggende terrein als vliegveld. Na de landing in Normandië werd zij geconfisceerd door de Engelsen en gebruikt als basis voor de gealliëerden.
Het oorlogsmonument in Caen is een tijdloze hommage aan hen die sneuvelden tijdens de landing in Normandië en bevindt zich op een half uur afstand van het hotel.
Het stadje Bayeux documenteert de bewogen uren van de slag in Normandië met het Generaal de Gaulle herdenkingsmomument en in het Museum van de Slag in Normandië.
Op enkele kilometers van het hotel ligt aan de D-Day stranden de amerikaanse begraafplaats van Colleville sur Mer.
Het plaatsje Arromanches, op 6 km van het hotel, vormt één van de meest historisch geladen plekken van de slag in Normandië. Arromanches 360 is een documentaire op 9 beeldschermen in een cirkelvormige zaal. De film is een mengeling van archiefbeelden en hedendaagse impressies en geeft een spannend beeld van de landing in Normandië.
Het D-Day museum in Arromanches toont videobeelden en maquettes voor de overblijfselen van de kunstmatige haven, om de herinnering aan de landing in Normandië levend te houden. De hotel is een charmant hotel nabij de D-Day stranden.

Routebeschrijving
Prijzen & reserveringen
De Normandische D-Day landingsstranden liggen op 6km afstand van de Manoir de Mathan
Normandische d-day landingsstranden nabij Arromanches, Caen en Bayeux