Een charmant hotel : deze herenhoeve met karkater ( 17 de eeuw ) is geklasseerd als historisch monument ; bij Bayeux in Normandie

Charmant hotel : deze herenhoeve met karakter in Normandie is geklasseerd als historisch monument
Home
Charmant Hotel
Park van het hotel
Gepersonaliseerd decor
Kamers & suites
Speciale aanbieding
Activiteiten nabij het hotel
D-Day stranden in Normandië
Kastelen in de Calvados
Gastronomisch restaurant
Seminaries in Normandië
Vrijetijd voor conferentie
Routebeschrijving
Prijzen & reserveringen
Charmant Hotel in Normandië

De Manoir de Mathan is een hotel met charme, gelegen tussen Bayeux, Arromanches en de landingsstranden, in Normandië.
De Manoir de Mathan is gebouwd in de 17e eeuw en is nu een hotel waar u verblijft in een buitengewoon charmante en rustige omgeving, in een bosachtig park.
De drie gebouwen waarin het hotel is gevestigd worden gekenmerkt door een solide en gastvrije bouwstijl en zijn schitterend in steen gerenoveerd. De Manoir de Mathan was tot in de 19e eeuw eigendom van de familie de Mathan en is daarna een hotel met charme geworden.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog veranderde Normandië in een kruidvat en de Manoir de Mathan werd in beslag genomen. De Manoir de Mathan is tegenwoordig eigendom van de familie van Isabelle Sileghem en was een particulier woonhuis voordat het een hotel werd. In 2007 werd de Manoir volledig gerenoveerd. Het hotel heeft 21 kamers, waarvan een aantal op de begane grond met uitzicht op het park, gelegen rond een prachtige binnenplaats met schitterende bloemperken. Aan de zijkant ligt de ontbijtzaal met in plaatselijke antiekwinkels bijeen gezochte meubels en het in hotels met charme gebruikelijke comfort. Het culinair hoogstaande restaurant ligt op loopafstand van het hotel (600m).
De Manoir de Mathan is gebouwd is Normandische stijl en heeft deze authentieke stijl behouden. Het hotel heeft dan ook veel karakter: natuursteen, frontons boven de deuren en balkenzolderingen vertellen de geschiedenis van Normandië.
Het hotel met charme ligt tussen Bayeux en de landingsstranden en is dan ook een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Normandië.


Routebeschrijving
Prijzen & reserveringen
charmant hotel normandie